30 april 2011

Vecka 34: 30 apr - 6 maj 2011
Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

29 april 2011


Har shoppat lite nytt till lillen i magen:)

Idag äter vi på restaurang, så mysigt, bara Nellie och jag:)

28 april 2011

oops..


Vi har ju bytt rum här hemma så att Nellie fått vårt gamla sovrum och vi hennes lilla rum. Mätte lite i vårt rum igår och det visade sig att det inte får plats någon spjälsäng hur man än vrider och vänder. Funderar på att kanske införskaffa en vagga? Frågan är hur mycket den kommer användas?

27 april 2011

Idag har jag varit på lönesamtal hos chefen, det gick över förväntan då jag som först gick igenom frågeformuläret igårkväll. Hoppas på lite lönehöjning!
Nellie har som vanligt varit på dagis mellan 8,30-11,30. Tycker det funkar bättre och bättre, vilket är underbart skönt:)




Efter dagis har mamma/mormor varit här och fikat. Har även hunnit med att leta fram neutrala/pojk bebiskläder som jag har lagt i maskinen. Idag har chocken lagt sig och jag känner mig lycklig över att det blir en pojke och att allt såg bra ut:)
Ser inte fram emot den fruktansvärda, otäcka smärta som väntar under förlossningen. Men det väntas ju något underbart så jag får väl helt enkelt ta det!

26 april 2011


Allt gick jättebra på ultraljudet idag:) Till våran förvåning visade det sig att vara en liten pojke därinne:)

Har varit på mvc, allt såg bra ut med liten. Järnvärdet var fortfarande lågt men går inte att göra så mycket mer. I em ska vi på tillväxtul, nervöst:)

23 april 2011


Såhär intresserad var Nellie imorse när hon skulle leta efter sitt påskägg ute på tomten, tur att Simon hittade det åt henne. Påsken har varit helt underbar, igår var vi på påskmiddag hos Morgans faster, idag hos mamma och imorgon ska vi till mormor och äta kalkon:)

21 april 2011


Underbar dag idag:)

20 april 2011


Har haft en underbart trevlig eftermiddag med fina vänner och deras goa barn här:) Nu är både jag och Nellie helt slut!

Vecka 32(31+4)


Känner mig enorm, fet och glåmig. Ingen glänsande graviditet med lyster i hår och hud här inte! Har fått tid till tillväxt ul på tisdag iaf:)

Idag har Nellie gjort en fin kyckling på dagis:)

19 april 2011


Min lilla tuffing!

16 april 2011


Idag har vi gjort färdigt ena stenrabatten. Blev jättebra:D

15 april 2011


Och Nellie valde ett nytt spel för ett presentkort hon fått när hon fyllde år. Hon hade väldigt svårt att bestämma sig i leksaksaffären, fanns ju endel att välja på;) Fredag idag och solen skiner, kan inte bli bättre:)

Inhandlat nalle till bebisen.

14 april 2011




Idag bakas det bullar:)

Morgonpigg liten dotter kom in och väckte väldigt trött mamma 6.15!

13 april 2011


Inhandlat lite grejer till bebis idag. Det börjar närma sig:)

Fina Nellie!

12 april 2011


Hos mormor och fikar:)

11 april 2011


Ingen kommentar....

Börjat min första lediga dag med att RÖJA upp i ett mycket skitigt hem, plockat, plockat och plockat. Även dammsugit och tagit mig an ett tvättberg utan dess like. Nu ska Nellie och jag ta oss en välförtjänt vila:)

09 april 2011


Härligt väder idag. Sitter utanför vårdcentralen och väntar på min kära kollega Anna. Idag jobbar jag 7-16 och imorgon delad tur, sen är jag förhoppningsvis ledig ett bra tag framöver:)

07 april 2011


Jag njuter av ensamheten;)

Idag ska Nellie till Holjebadet med pappa och Simon:)

03 april 2011


GosNellie i sin pyjamas redo för sängen:)

Söndag


Vilodag idag. Men inte för mig, ska tvätta och städa har jag tänkt om jag bara lyckas ta mig härifrån. Hemma själv idag, Morgan och Nellie är i Karlshamn och hälsar på hans kusiner.

02 april 2011


Vecka 30!!!! Plus ca 11kg

På lördagsutflykt:)