31 maj 2011

trött!

Idag är jag trött! Sover inte bra på nätterna nu, drömmer massa konstigt och måste upp och kissa typ 50 gånger. Men men, man vet ju vad som väntar;-)

Underbart väder ute! Kommer några vänner på fika strax, ska ta och göra en god smulpaj snart, om jag orkar..

30 maj 2011


Kanonkulan vecka 38(37+2)



En latte på altanen medan Nellie hoppar studsmatta, härligt!

29 maj 2011


Fina Nellie bakar med lera. Idag fyller Morgan år, så i em blir det lite kalas.

28 maj 2011

Min fina mors dag present, underbart snäll liten dotter jag har ;-) Jag var verkligen i behov av en ny:-)



Vecka 38: 28 maj - 3 jun 2011

Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.






Ja, det märks nu att det börjar närma sig, jag har blivit extremt känslig och har i princip inget tålamod alls! Har fått gråtattacker två dagar i rad nu. Annars har jag varit rättså lugn och harmonisk under hela graviditeten. Nu spökar hormonerna runt för fullt i kroppen antar jag och psyket försöker väl förbereda för vad som komma skall.


27 maj 2011


Gör bärpaj.

Något som putar ut på vänster sida:)

Kan man bli tjockare?!



Känner mig väldigt tjock och fet idag. När jag var på Konsum nyss såg jag en person som jag alltid har sett som "väldigt kraftig", nu kände jag mig likvärdig med denne person. Alla som jag förrut sett som mulliga eller lite kraftiga känns plötsligt väldigt smala...??!!


Väger ca 30 kg mer än min "trivselvikt"..ja jisses, det kommer inte bli lätt detta!!


I-landsproblem, jag vet, stort problem för mig dock!!



26 maj 2011

Bebis Nellie

Sjukt vad fort det går, nu är denna lilla bebisen en trotsig (snart) tre-åring..











































25 maj 2011


Idag har pappa köpt något väldigt spännande:D

Leker med världens sötaste.

24 maj 2011


Nu är sängen med redo för bebisen, allt är i princip klart, bara för lilleman att titta ut nu:)

23 maj 2011

Bm besök



Idag har Nellie varit på dagis från halvnio till halvtolv. Jag har varit hos barnmorskan på kontroll, allt såg bra ut och lilleman har fixerat sig. Har nu i vecka 37 gått upp ca 17 kg!! Väldigt mycket men tror att det är lite vätska med.. Huvudsaken är att allt är bra med lillen, vikten får man ta sen efter hand.


Om en stund ska vi bort till Nellies bästis Sinna på lite lek och fika, ska bli trevligt!!

22 maj 2011


Nu är äntligen båda stenrabatterna färdiga. Blev bra tycker jag, och underbart att slippa rensa ogräs i samma utsträckning som innan:)


21 maj 2011


Idag har vi varit ute i stort sett hela dagen. Gjort färdigt den andra stenrabatten, varit på lekparken, grillat och haft de mysigt.
Vecka 37: 21 maj - 27 maj 2011


Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

20 maj 2011

Magbilder:)













Haft en underbar fredag idag, solen har lyst och vi har haft det kanon, har precis ätit grillspett, egna klyftpotatis, sallad och guacomale, smarrigt värre:-)

Magen blir bara större och större, hur ska det sluta? En jättebebis kanske? Eller kanske är det en liten plutt som gömmer sig där inne under allt fett..

Hickar gör han iaf väldigt ofta..

16 maj 2011

Beställt lite söta bodies från La Redoute.







Här kommer en från sidan oxå, tycker den har sjunkit ner:)

Denna magen är verkligen en pojkmage, står bara rakt fram, syns knappt på sidorna.

15 maj 2011

Pojknamn?

Det är verkligen hur svårt som helst med killnamn, finns jättemånga fina flicknamn men pojknamn är det värre med. Har inte hittat något som kännts helt hundra. Det ska ju klinga rätt tillsammans med efternamnet och så ska det ju passa ihop med Simon och Nellie. Dessutom verkar jag och Morgan ha helt olika smak vad gäller namn....

Det är väl bara att vänta och se vem som döljer sig därinne:)
Full rulle är det i magen ikväll, så mysigt. Längtar efter lillen<3

Nellie ville oxå bada fotbad:)

14 maj 2011

Ca 34 dagar kvar!!!!!

Vecka 36: 14 maj - 20 maj 2011
Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Eurovision

Slötittar på Eurovision, Erik Saade är ju bara så söt, riktigt ögongodis.

Kalmar


Igår följde jag med syster yster till mysiga Kalmar. Hade en härlig eftermiddag där, med lite shopping, klippning för Lina och såklart en sväng inom Ikea. Jag slog mitt personliga rekord, handlade för hela 179 kronor på Ikea:)

10 maj 2011


Lika varmt inne som ute:)

Vi har det bra i skuggan på altanen med varsin piggelin:)

09 maj 2011


Min dotter är ingen badkruka som jag:) 19-20 grader, hua!

08 maj 2011

Mitt lilla troll har sovit hos mormor och "lilla gubben" inatt, så vi har varit barnlediga:)
Vi åt Garlic house igår, gott gott!! Och tittade på två riktigt bra filmer, "the Rite" och "Conviction". Det bästa av allt är att få sova en hel natt tills man vaknar på morgonen:)
Men nu saknar jag mitt lilla hjärta!

07 maj 2011


En kvällsbild på sumokulan v 35!

Trotsade resten av familjen som åkte på ko utsläpp. Halvligger i solstolen med kläder på, blåser kallt. Stör mig på grannens irriterande vattenspridare, finns inget jobbigare än att höra det ljudet från morgon till kväll så fort solen tittar fram.

vecka 35

Vecka 35: 7 maj - 13 maj 2011
Vecka 35

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

05 maj 2011


Ute och går med nallen:)

Somnade i soffan:)

Min älskade lilla sötnos!!





















Liten Sassa

Jag fyller 3 år!










Ungefär i samma ålder som Nellie är nu..






Viss likhet finns det nog, fast jag var/är lite mörkare och tjockare:) Nellie är mycket sötare med, min lilla älskling!







04 maj 2011


På maxi:)